ICL Iberia incrementa la producció de sal de desgel i arriba a gairebé les 700.000 tones

ICL Iberia ha incrementat aquest hivern més d’un 15% la producció de sal de desgel. Des del passat mes de juliol, que és quan s’inicia la campanya, fins aquest febrer la planta de Súria calcula que haurà venut prop de 700.000 tones de sal. Episodis de neu com els viscuts  a Catalunya han obligat a l’empresa a augmentar “puntualment” la demanda i reforçar els serveis. Durant l’època hivernal el trànsit de camions és constant les 24 hores al dia. No obstant això, el 90% de la producció s’ha distribuït a l’exterior, principalment al nord d’Europa, Anglaterra, França, Alemanya i els Estats Units.

La sal viatja des de Catalunya fins a Europa i els Estats Units per via marítima des dels ports de Barcelona, Tarragona i Vilanova i la Geltrú. A la planta de Súria, la càrrega de camions i la producció de sal de desgel és continua, les 24 hores del dia, amb una mitjana de 150 vehicles diaris. La sal arriba als diferents racons d’Europa amb l’objectiu de desgelar les carreteres que dificulten la mobilitat dels vehicles que hi circulen.

El cap de vendes d’ICL Iberia, Ramon Vilaseca, justifica l’elevada producció al fet que ha estat “un hivern llarg i amb fred a diferents llocs” i a la tendència a “l’especialització en sals de desgel de diferents granulometries i graus d’humitat”. Aquest darrer factor és determinant perquè, segons ell, “cada any estiguem presents a més països”. Enguany ICL Iberia ha enviat sal de desgel a noves zones del nord d’Anglaterra, d’Alemanya i França on fins ara l’empresa no estava present.Amb un mercat cada vegada més regulat, des de l’empresa reconeixen que s’han tingut que “anar adaptant a les necessitats de cada país i a fabricar la sal seguint les seves necessitats”. Per aquesta raó, quan arriba l’hivern, “es busquen nous contactes” en aquells indrets on han caigut més els termòmetres. En aquests moments ICL és la productora de sal més gran del sud d’Europa “i ens estem estabilitzant com una de les que mouen més tonatge”.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s