Medalla de bronze d’Esagua a ICL Iberia per la petjada hídrica

ICL Iberia Súria & Sallent ha rebut la medalla de bronze EsAgua com a certificació per haver complert els compromisos amb la petjada hídrica.

 EsAqua és una plataforma amb una  iniciativa única i pionera a Espanya  destinada a fer difusió d’indicadors avançats del compromís de les empreses amb la sostenibilitat i la protecció del medi ambient.

L’any 2017 ICL Iberia ha refermat una vegada més el seu compromís en la millora contínua de la seva  gestió de l’aigua,  calculant la seva petjada hídrica i incorporant-se com a membre destacat a la plataforma EsAgua .

Adhesió a la plataforma

 ICL Iberia té un fort compromís en millorar la integració de la activitat amb l’entorn ja sigui a escala local com a escala global i busca unir-se de manera continuada a iniciatives que ho afavoreixin com és el cas de la plataforma EsAgua. A més, ICL Iberia ha decidit anar un pas més enllà en la gestió d’aigües clàssica usant indicadors avançats en la gestió dels recursos hídrics.

Petjada hídrica

El concepte de petjada hídrica va néixer l’any 2002 de la mà del professor Arjen Hoekstra, de la Universitat de Twente (Països Baixos). Des de llavors han sorgit diferents iniciatives, com ara la de la Water Footprint Network (WFN) o la de la ISO14046 entre d’altres, impulsant la difusió del concepte de petjada hídrica i la estandardització en el seu càlcul.

Es tracta d’un indicador essencial en el càlcul de la sostenibilitat de l’ús dels recursos naturals per part de l’home. La categoria bronze s’atorga a les organitzacions compromeses en realitzar avenços per calcular la petjada hídrica i difondre’ls a través del blog públic de la web EsAgua i en difondre el concepte de petjada hídrica a tots els grups d’interès dins i fora de l’organització. ICL Iberia   ha anat un pas de la distinció de bronze i ha estat la PRIMERA EMPRESA de la Plataforma EsAgua en publicar els resultats de la seva petjada hídrica.

 L’objectiu és ara fer servir els resultats obtinguts de la petjada hídrica i els coneixements adquirits en el marc de la plataforma EsAgua pel disseny i implementació de noves mesures per disminuir la petjada hídrica de l’organització, tant a escala local com a escala global. Per a més informació: http://www.esagua.es

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s