ICL Iberia posa en marxa la nova planta de purificació de sal a Sallent

ICL Iberia ha posat oficialment en marxa la nova planta de purificació de sal que s’ha construït a les actuals instal·lacions de la planta de tractament a Sallent, al costat del dipòsit salí del Cogulló. La nova planta forma part del bloc de mesures que va impulsar ICL Iberia per reduir les aportacions de sal al Cogulló però alhora es converteix en el màxim exponent per poder iniciar el procés de restauració dels dipòsits salins, com és el cas de la Butjosa i posteriorment del mateix Cogulló, donat que processarà la sal que ara s’emmagatzemava a la muntanya i que es destinarà als mercats de sal de desgel més exigents.

L’acte d’inauguració de la nova instal·lació va comptar a finals de maig  amb la presència del nou màxim dirigent d’ICL a nivell internacional, Raviv Zoller, que va reiterar “el compromís de la multinacional amb el territori”. Per la seva banda, el conseller delegat d’ICL Iberia, Carles Alemán va afirmar que “considerem aquesta nova infraestructura com a molt rellevant perquè és la primera icona del procés de restauració dels dipòsits salins, del nostre compromís amb el territori i de les nostres polítiques mediambientals i de sostenibilitat”.

La inauguració de la planta de purificació de sal a Sallent va comptar amb l’assistència d’una àmplia representació de la Generalitat, de les autoritats locals i comarcals i del teixit social i econòmic del Bages. El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Joan Aregio, va felicitar a la companyia i va destacar “ l’aposta d’ICL per seguir creant riquesa al territori i al mateix temps donar empenta a la mineria sostenible”. L’alcalde de Sallent, David Saldoni, va manifestar que “la companyia ha complert els compromisos adquirits ara fa un any com és el cas de la nova planta de purificació que ha convertit la sal en una oportunitat”.

La nova planta, que ha implicat una inversió de 2,5 milions d’euros té una capacitat de gestionar 450 mil tones de sal l’any, amb una mitjana de 50 tones cada hora. Es tracta de sal purificada d’alta qualitat que es destinarà al desgel de carreteres per a mercats internacionals, en els quals ICL ja tenia una presència incipient.

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s