ICL Iberia renova la col·laboració amb el Kursaal focalitzant el suport al Servei Educatiu del teatre

ICL Iberia i Manresana d’Equipaments Escènics de Manresa (MEES) han signat aquest matí al teatre Kursaal la renovació de la col·laboració entre l’empresa del Bages i l’equipament cultural que ara es concreta en  el Servei Educatiu del Kursaal.

 El Servei Educatiu va començar el 2007 amb un únic projecte i enguany oferirà un total de 5 que abracen tota l’etapa escolar, des de P2 fins a 4t d’ESO. En aquests 10 anys, més de 25.000 alumnes de la Catalunya central hi han participat i els seus espectacles han  tingut més de 63.000 espectadors.

A la roda de premsa de presentació del Servei Educatiu que s’ha feta avui , el gerent del teatre Jordi Basomba ha destacat “la importància del Servei Educatiu com a espai per fer arribar les inquietuds culturals als alumnes i establir una relació de ‘familiaritat’ entre els infants i adolescents  i les seves famílies amb el Kursaal”.

 Per la seva banda, el conseller delegat d’ ICL Iberia Súria i Sallent, Carles Aleman, ha manifestat que  “des del principi, ara fa més d’11 anys, hem estat al costat del Kursaal d’una forma genèrica, però ara el nou enfoc encaixa perfectament amb la nostra aposta per l’educació i per l’arrelament al  territori”.  Per Aleman, “el Servei Educatiu té una abast ampli que arriba a tota la Catalunya central i és ja un referent que cal consolidar i assegurar-ne la continuació”.  ICL Iberia  focalitza ara la seva col·laboració amb l’objectiu de consolidar-lo i garantir-ne la continuïtat

Els projectes del Servei Educatiu, que any rere any augmenten les inscripcions, no estan subvencionats directament per cap institució pública. Aquest curs s’ofereix un nou projecte adreçat a nens i nenes de primer cicle de Primària, CantaXics a les Escoles, al qual ja s’han apuntat 896 alumnes de 27 escoles. Aquest projecte se suma als 4 ja existents: Rexics, Cantània, Fem Òpera i Fem Dansa, que es treballen durant el curs escolar i es mostren entre els mesos d’abril i maig a la sala gran del Kursaal en espectacles oberts al públic.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s