ICL Iberia envia als Estats Units un vaixell de 40.000 tones de sal de desgel de carreteres en plena onada de fred

ICL Iberia està traslladant al Port de Tarragona sal de desgel de carreteres per enviar un vaixell d’unes 40.000 tones de capacitat a la costa est dels EUA, en plena onada de fred amb  temperatures de -30 graus.

El 40% dels 250 camions que surten cada dia del Bages, carregats de sal de desgel, van al port de Tarragona per preparar el vaixell de gran tonatge que marxa els propers dies cap a la zona est dels EUA. Des d’allà es subministrarà la sal cap a la zona nord de l’estat de Nova York, i a diferents zones mes allunyades.

Segons manifesta el cap de vendes de sal d’ICL Iberia, Ramon Vilaseca, “la sal de desgel destinada als EUA és d’una granulometria diferent que la que s’envia a Europa. Els grans de sal que es distribueixen al continent americà són de menys de 12 mm mentre que la que s’envia a Europa és de menys de 5mm de manera que podem donar un servei a la carta del tipus de sal”.

La primera expedició de sal de desgel de carreteres als EUA es remunta a l’any 2008 (quan es va carregar el primer vaixell) i des d’aleshores s’han enviat vaixells de forma esporàdica en funció de la quantitat de producte produït i la meteorologia de cada hivern.  Les quantitats ara ja han pogut augmentar de forma considerable gràcies a la disponibilitat de sals especialitzades d’ICL Iberia i a l’ampliació de la mina de Cabanasses que permet l’extracció de més sal gemma. En aquest context l’empresa preveu augmentar clarament  la seva presència als EUA els propers anys.

El mercat americà de sal de desgel està considerat com el més important de tot el món amb consums que poden superar els 20 milions de tones l’any, per la duresa dels seus hiverns i el volum de les seves xarxes de carreteres.

ICL Iberia serveix sal de desgel a altres parts del món, en especial a Europa, on és ja un dels principals distribuïdors, essent el primer a la zona del sud d’Europa. Destaca la venda a Anglaterra i França on la sal del Bages ja representa una important part de la sal consumida.  El  percentatge de les exportacions representa ja un 90 %de les vendes de sal de desgel.     www.icliberia.com

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s