ICL Iberia celebra el tancament del dipòsit salí del Cogulló com un pas estratègic cap a la mineria sostenible

ICL Iberia ha tancat el dipòsit salí del Cogulló. I ho ha fet abans que s’exhaurís la pròrroga de dos anys que tenia concedida per poder-ho fer i que acabava el 30 de juny d’enguany. Per oficialitzar la finalització de l’activitat al dipòsit, l’empresa ha organitzat aquest dissabte al matí un acte institucional que ha servit per posar novament de manifest el seu compromís amb el medi ambient, la sostenibilitat i el territori. Hi han assistit el conseller delegat de ICL Iberia, Carles Aleman, el Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, i els alcaldes de Sallent, Súria, Balsareny, entre d’altres càrrecs electes i personalitats.

El Cogulló és un dipòsit salí que es va posar en marxa a finals de 1977 i ha estat explotat per les empreses Explosivos Río Tinto i Potasses de Llobregat, a més de ICL Iberia. A data 30 de juny queda inactiu, ja no s’hi dipositarà més sal. Ferm amb el seu compromís, ICL ha celebrat aquesta fita amb un acte de tancament del dipòsit. Ara, els esforços de l’empresa es focalitzaran en el procés de restauració, del qual ja ha fet un detallat estudi per valorar les diferents opcions.

Amb l’acte celebrat  ICL Iberia vol simbolitzar l’inici d’una nova etapa de la gestió minera que porta a terme a la conca del Bages, encaminada a assolir la mineria sostenible.

El conseller delegat d’ICL Iberia, Carles Aleman, ha posat èmfasi que el tancament del Cogulló és sinònim “del compromís de l’empresa amb el territori, el medi ambient, la sostenibilitat i la transparència”. Aleman ha expressat la voluntat d’ICL de seguir treballant per assolir, en els propers anys, la mineria sostenible. El conseller delegat ha tingut paraules d’agraïment a totes aquelles persones que s’han dedicat a la mina i que han estat i són el pilar fonamental de l’empresa.

Per la seva part, el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha ressaltat “la força econòmica i social de la mineria” i ha afegit que “el seu impacte paisatgístic i ambiental ha fet imprescindible incorporar el concepte de la sostenibilitat en l’activitat minera”. El conseller ha posat en valor el pla de deconstrucció del Cogulló. Calvet ha explicat que el Pla Director Urbanístic “marca la ruta cap a la mineria sostenible” i ha insistit en què el govern de la Generalitat de Catalunya està compromès amb la gestió d’aquesta transitorietat”.

L’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, ha mostrat la voluntat del consistori sallentí a arribar acords perquè la mineria al territori sigui sostenible ja que “cal veure oportunitats en el futur del que ha estat i és un dinamisme econòmic pel municipi”.


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s