ICL Iberia doblarà la quantitat de mineral transportat en tren, fins als dos milions de tones l’any

ICL Iberia i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya han signat un nou conveni per augmentar el nombre de trens que transporten la potassa i la sal des de les mines del Bages fins al port de Barcelona. L’acord té una vigència de 30 anys i permetrà doblar la quantitat de mineral que l’empresa trasllada al port en tren, arribant a uns dos milions de tones cada any.

Amb aquest compromís es passaran dels 3 trens diaris amb 21 vagons que circulen 5 dies a la setmana actualment, a 4 trens diaris de 21 vagons amb circulació els 7 dies de la setmana. Aquesta nova freqüència de trens es posarà en marxa tant aviat com quedi inaugurada la nova terminal que ICL està construint al port de Barcelona.

Aquesta nova terminal i les obres logístiques que s’estan portant a terme a Súria faran més eficient la càrrega i descàrrega del material tant en l’origen com en el destí. L’empresa preveu que el 2021 el transport es faci amb 4 trens diaris de 24 vagons i gradualment es vagi augmentant fins arribar a 7 trens diaris de 24 vagons cada un, fent encara més eficient i sostenible l’activitat.

L’increment del transport en ferrocarril, juntament amb la posada en marxa de la rampa, són una mostra més del Compromís global d’ICL i FGC amb el medi ambient i de la descarbonització del transport i en aquest cas s’integra un àmbit clau i estratègic, com és la logística, dins la millora de la sostenibilitat.

Aquest acord en l’increment de nombre de combois de mercaderia fins al port comportarà unareducció inicial d’uns 86.000 vehicles anuals per carretera, amb la corresponent disminució de les emissions en CO2, a més de contribuir a l’augment de seguretat viària.


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s