8 directors d’escoles universitàries de la UPC de tot Catalunya visiten el dipòsit salí del Cogulló, a Sallent

Els directors de les escoles universitàries de la UPC de tot Catalunya han visitat el dipòsit salí del Cogulló, amb l’objectiu de poder conèixer de primera mà la gestió ambiental que fa,  i en especial la seva gestió hídrica basada en la captació i gestió d’aigües salades.

La visita ha comptat des de la UPC amb la coordinació de la directora de l’EPSEM – UPC de Manresa, la també sallentina Rosa Argelaguet, qui ha qualificat la visita “de molt agradable i instructiva, en especial pels professors de la UPC que coneixien poc l’activitat minera del Bages, però també pels qui som del mateix territori”.  Entre altres van assistir a la visita els directors de  les escoles universitàries de la UPC de Nàutica, Castelldefels, Facultat de Matemàtiques, Vilanova i la Geltrú, Terrassa, Enginyeria de l’edificació, i EPSEM-UPC Manresa.

Els directors de les escoles universitàries de la UPC van fer una trobada preliminar amb el director de Medi Ambient d’ICL Iberia Súria&Sallent, Lluis Fàbrega, que els va parlar sobre  la història del dipòsit salí del Cogulló, així com les mesures ambientals implantades els darrers anys per gestionar la muntanya salina mediambientalment, segons la normativa actual. També els va fer una explicació prèvia de l’activitat en sí, i dels processos implementats en l’àmbit de l’extracció i tractament de la potassa i la sal. El director de Medi Ambient d’ICL Iberia Súria&Sallent, Lluis Fàbrega, ha manifestat que “és per ICL bàsic i molt important poder explicar de quina forma es gestiona actualment en l’àmbit mediambiental el dipòsit salí del Cogulló. Ha estat una visita molt positiva”.

Els directors de centre dels diferents campus de la UPC  van visitar la muntanya de sal del Cogulló a Sallent acompanyats pel director de l’àrea de medi ambient, Lluis Fàbrega, i el doctor en hidrogeologia, Àlex Sendrós,  també membre del departament de Medi Ambient d’ICL.

Desprès de les explicacions, els directors dels centres de la UPC van poder veure com     s’apliquen  “in situ” les mesures de sostenibilitat, on i com s’apliquen. La visita al dipòsit salí del Cogulló de Sallent del grup de professors de la UPC de tot Catalunya va servir finalment per poder fer preguntes relacionades amb l’activitat.


Deja un comentario