ICL Iberia presenta als veïns i veïnes de Súria el nou projecte d’urbanització de l’entrada al municipi

ICL Iberia Súria&Sallent ha presentat a la ciutadania el projecte d’obres de millora urbanística, paisatgística i ambiental de l’entrada principal del municipi. La presentació es va fer el dijous 30 de juny a la tarda al Casal de Joves de Súria, al Parc Municipal Macary i Viader, just al costat d’on ha de començar aquesta actuació. L’acte va comptar més d’un centenar d’ assistents, la majoria veïns i veïnes de Súria.

El projecte, amb una inversió de prop de 2’5 milions d’euros, té previst actuar en més de 60 mil metres quadrats de superfície i es dividirà en 5 fases d’execució. Els principals objectius són la integració del nou itinerari de mobilitat de vianants paral·lel a la carretera que permetrà una connexió segura amb el barri del Fusteret, millorar la visió d’entrada al municipi amb un tractament unitari de la vegetació amb plantació autòctona i minimitzar l’impacte visual de la planta d’ICL Iberia. Al mateix temps, permetrà donar continuïtat de la zona de la riera del Tordell, objecte d’actuació ambiental dels darrers dos anys, i es cedirà i urbanitzarà amb zona verda i equipaments municipals l‘àrea del Rieral del Tordell.

La presentació ha comptat amb la intervenció del conseller delegat d’ICL Iberia Súria Sallent, Carles Aleman, el director de Medi Ambient de l’empresa, Lluís Fàbrega, i de l’arquitecte Josep Maria Adam del despatx d’arquitectura Ferran Pelegrina Associats, encarregats de l’elaboració de projecte d’urbanització, així com l’alcalde en funcions de Súria, Josep Maria Canudas, que ha seguit molt de prop la redacció del projecte.

La primera fase es basa en la millora de la zona del rieral del Tordell, realitzant l’aixecament d’aquesta zona que culminarà amb una mota entre la riera i la zona del Rieral, la qual esdevindrà un camí de vianants entre l’entrada de Súria i el camp de futbol. També s’ampliarà la vorera existent convertint-la en un passeig. La segona fase permet la construcció de dos passos de vianants amb semàfor al barri del Fusteret augmentant-ne la seguretat. La tercera i quarta fase comptaran amb la urbanització i tractament paisatgístic del camí de vianants que va des de l’entrada d’ICL fins al barri del Fusteret amb la millora ambiental del camí i el talús, realitzant una actuació d’integració unitària. La cinquena i última fase de l’actuació permetrà la integració del marge de la riera esdevenint una transició natural entre les instal·lacions d’ICL i la zona del Rieral del Tordell.

El projecte d’urbanització està en tràmit final d’aprovació. El que s’està fent ara, mitjançant una llicència d’usos provisionals, és aportar les terres necessàries pel condicionament de la primera fase. Es preveu que el projecte finalitzi en un màxim de cinc anys. El projecte forma part el Pla Director Urbanístic de l’Activitat Minera del Bages, aprovat de forma definitiva el 19 de setembre del 2018.

 


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s