ICL Iberia posa en marxa dues noves estacions meteorològiques a Súria i a Sallent

ICL Iberia Súria&Sallent ha posat en marxa una nova estació meteorològica automàtica a les instal·lacions de Súria i una altra a les instal·lacions de Sallent.

L’objectiu principal és poder conèixer de forma actualitzada les dades actuals meteorològiques als municipis de Súria&Sallent, i al mateix temps, comptar amb una eina fiable que ajuda a la presa de decisions per millorar la gestió de l’aigua. Al mateix temps, les noves estacions meteorològiques adquirides permeten tenir un registre en continu de diferents variables meteorològiques com ara la velocitat i direcció de vent, temperatura i humitat, pluja, pressió atmosfèrica o radiació solar entre altres.

Per tal de poder donar la màxima comparabilitat i representativitat a les dades registrades s’ha triat un sistema que compta amb més de 30 000 estacions instal·lades arreu del món i s’han seguit les recomanacions de la Organització Meteorològica Mundial pel disseny de la seva ubicació.

Segons explica el director de Medi Ambient d’ICL Iberia Súria&Sallent, Lluís Fàbrega “el sistema permet mostrar les dades en temps real, des de pràcticament qualsevol dispositiu amb accés a Internet, i emmagatzemar-les totes en un format lleuger i fàcilment adaptable a diferents tractaments estadístics que es puguin requerir”.

Amb la instal·lació d’aquestes dues noves estacions ICL Iberia dóna un pas més enllà al control diari existent que es realitza des fa des de més de 70 anys de la meteorologia i climatologia de la comarca del Bages.

Podeu trobar informació addicional de la gestió del Medi Ambient d’ICL Iberia a la nostra pàgina web www.icliberia.com.


Deja un comentario